KABIn tarina

Kabi, aiemmalta nimeltään Kuriositeettikabi.net on Museion ry:n julkaisema verkkolehti, joka käsittelee kaikkea museoihin ja museomaailmaan liittyvää. Lehden ensimmäinen numero julkaistiin tammikuussa 2006. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa ja vuodesta 2012 kullakin numerolla on ollut oma teemansa ja ensimmäisenä teemana Kabissa on moniäänisyys museoissa.

Kabi jatkaa siitä mihin Kuriositeettikabi.net loppui. Lehden ydin ei muutu, vaikka se on käynyt läpi uudistusprosessin. Lehti on alusta saakka tarjonnut museologian opiskelijoille mahdollisuuden tuoda oma äänensä näkyviin. Sittemmin lehteen ovat kirjoittaneet myös opiskelijat eri oppiaineista, jotka ovat kiinnostuneet museoalan kysymyksistä ja ilmiöistä. Vuosien myötä lehti on vakiinnuttanut asemansa museokentällä ja sisältö on aina ollut ajankohtaisiin aiheisiin pureutumista vahvalla ammattitaidolla.

Kabi toivottaa jokaisen tervetulleeksi nauttimaan lehden pariin ja seuraamaan mitä kaikkea uusi nimi, uusi ilme ja uusi osoite mahdollistavat tulevaisuudessa.


Kuka tahansa on tervetullut kirjoittamaan lehteen ja toimitus ottaa mielellään vastaan artikkeliehdotuksia kaikkien relevanttien alojen opiskelijoilta ja ammattilaisilta. Keväästä 2019 lähtien lehteen kirjoittamalla on ollut mahdollista saada museologian aineopintoihin sisällytettäviä opintopisteitä.

Kevät- ja syysnumeroiden kirjoittajakutsut (CFP eli call for papers) julkaistaan vuosittain noin kaksi kuukautta ennen suunniteltua julkaisuajankohtaa. Kirjoittaa voi suomeksi ja englanniksi. Parhaiten pysyt perillä artikkelihauista ja julkaistuista numeroista seuraamalla Museion ry:n somekanavia.

Otamme mielellämme vastaan kuvituksia artikkeleihin. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä päätoimittajaan kabi[at]museion.fi


Kiitämme Essi Virolaista Kabin uuden logon suunnittelusta. Logossa on esillä Kuriositeettikabinetin elementtejä ja siinä on tuotu yhteen Kabi ja lehteä julkaiseva ainejärjestö Museion ry.